Tæt 2-2 remis i Serie 1 debut

Et FC Sunshine mandskab, med hele 5 debutanter i startopstillingen kom flyvende fra start med et smukt debutantmål, men måtte se to mål gå ind bag to forskellige markspillere, der måtte i målet grundet corona-afbud kort før start.

Det var en smuk, solrig fredag aften i Fælledparken, da Copenhagen Pride og en masse sunshine tilskuere skabte rammerne for en spændende og underholdene premierekamp mellem FC Sunshine og BK Viktoria. Flere af sidste års profiler, som Oscar Merling, Rune Lizardo, Peder Kristiansen og Mikkel Ketelsen, samt anfører Nicolaj Borregaard måtte se med fra sidelinjen og udlandet grundet skader og forlænget ferie. Dette gav plads til hele 5 debutanter i startopstillingen. Midtbanespilleren Silas Storgaard havde indtaget posten som keeper med blot få minutters varsel grundet corona tilfælde. Fra start i bagkæden kunne man finde Frederik Frankman, Kristian Berg, Niklas Middrup og debutanten Marinus Siewe, der fik en dramatisk debut med gult kort tidligt i første halvleg, men en ellers fremragende indsats og mange gode takter, der tegner godt for FC Sunshine’s forsvarsfremtid. På midten var tre yderligere debutanter i Casper Abildgaard, Sebastian Kaalung og Martin Thomsen, der alle tre er hentet ind i løbet af sommeren. Efter blot 8 minutters spil, efter et gennemspillet angreb op igennem midten, fik nytilkomne Oliver Malesa bolden, trak ind i banen og spillede en frembrusende Kristian Berg fri på kanten der med en god førsteberøring kunne komme til baglinjen og ligge et hårdt, fladt, skråt indlæg tilbage til debutanten Sebastian “Balle”, der på fornem vis krøllede bolden i det lange hjørne fra kanten af feltet bag en chanceløs Viktoria keeper og dermed 1-0. Tilskuerne gik amok på sidelinjen og stemningen røg i vejret.

Oliver Rosengaard var tilbage i front og Sebastian Merling Hansen var tilbage fra syden og skabte flere chancer til Sunshine i første halvleg. I midten af anden halvleg kom Silas for første gang under pres i feltet på et hjørnespark, der lå tæt ind under mål, hvor en Viktoria Spiller kom højest og kunne udligne til 1-1. Det var en ellers jævnbyrdig første halvleg hvor begge hold gik fra banen med selvtillid.

I anden halvleg begyndte trætheden at sætte sig. Silas blev udskiftet med forsvarsspilleren Mads Pfeiffer i målet og bagkæden var opmærksom på at der skulle blokeres fra skud og chancer udefra med en meget uvant og urutineret keeper mellem stolperne.

Rosengaard og Merling kom til flere store chancer efter bl.a. flere velspillede angreb med bl.a. indlæg fra de to backs, Frankman og Berg, men den sidste skarphed manglede. Hjemmeholdet fra BK Viktoria satte sig på det meste af spillet og havde et par farlige kontramuligheder uden det sidste held. Halvvejs i anden halvleg blev et skud fra distancen, der lignede en ufarlig mulighed pludselig til mål efter et stort målmandsdrop fra Mads i målet, der ellers gjorde sit bedste i sin debut som reservemålmand. Det lignede længe et 2-1 nederlag til de lyserøde, men kort før tid skabte “Balle” på midten lidt magi og fandt Thomsen i dybden, som på elegant vis kunne afdrible Viktoria keeperen og køligt sparke bolden i nettet til slutresultatet 2-2.

Trods et skuffende resultat var trænerteamet i Martin Grunnet og nytilkomne træner Jimmy Boye, tilfredse med indsatsen. Sunshine viste lovende takter i hele kampen og forlod banen med oprejste pander. de fem debutanter spillede en stor kamp og blev budt varmt velkommen fra sidelinjen under og efter kampen af de trofaste Sunshine fans.

Start 11’er:

Keeper: Silas Storgaard

Forsvar: Kristian Berg, Niklas MIddrup, Marinus Siewe, Frederik Frankman

Midtbane: Casper Abildgaard, Sebastian Balle, Martin Thomsen

Angreb: Sebastian Merling, Oliver Malesa, Oliver Rosengaard

Bænk: Mads Pfeiffer, Alexander Slemming, Nikolaj Nergaard

Næste kamp spilles fredag d. 27. August kl 18:00 i Valby, mod CBS Sport, hvor Sunshine skal forsøge at få første Serie 1 sejr i hus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest