Football Club

Football Club Sunshine blev stiftet i sommeren 2018 af en række af de nuværende spillere, hvorfra størstedelen i en alder af omkring 25 år havde haft flere års divisionserfaring. Tørsten efter mere sommerstemning, bedre træning og mere sammenhold, samt en bedre balance mellem det at bruge meget tid på fodbold og det udbytte der medfølger, gjorde at tilstrækkeligt nok dygtige spillere var med omkring projektet til at føre klubben til oprykning i første sæson fra Serie 5 til Serie 4. 

Siden 2018 har FC Sunshine været et varmt emne i DBU og for alle fodboldinteresseret i Danmark, da klubben skrev historie allerede i første sæson, ved at blive det første Serie 5 hold til at kvalificere sig til DBU’s pokalturnering, efter sejre over bl.a. BK Fix fra serie 1 og AB Tårnby fra Danmarksserien. 

Den sportslige ambition for førsteholdet er at rykke hurtigst muligt i Superligaen og etablere sig som en af Danmarks førende fodboldklubber. Af denne årsag vil klubben altid finde spillere der har niveau til netop dette og kan viderebringe visionerne og budskabet både på og ude for banen.

FC Sunshine’s spillertrup består af nøje udvalgte fodboldspillere der besidder flere evner end blot fodboldkunnen. For at blive en officiel Sunshine spiller, skal man have en bestemt karakter og kunne repræsentere sommerstemning og god energi, samt kunne bidrage til den sportslige målsætning om at blive Danmarks største fodboldklub. 

FC Sunshine’s fodboldfilosofi er at spille så underholdende som muligt. Fodbold er og vil altid være en underholdningsbranche, hvor tilskuere skal tilfredsstilles. Noget der karakteriserer en FC Sunshine spiller, er derfor også tekniske færdigheder og positiv energi. Vi tror på at synergien mellem spillere kan være kampafgørende og at løb uden bold aldrig er nødvendigt for en fodboldspiller uanset niveau. 

Det er målsætningen, i den nærmste fremtid, at FC Sunshine stifter et kvindehold med samme ambitioner om at etablere sig som en af Danmarks førende kvindeklubber og bringe solskin over dansk kvindefodbold. Det er planen at FC Sunshine kvindeafdelingen går i luften inden 2025.

Det næste store skridt for klubben, som hører med til den overordnede målsætning, er at opbygge et fodboldstadion og en ungdomsafdeling, som er en del af klubbens 2030 plan.