HISTORISK! FC SUNSHINE RYKKER OP I SERIE 1 EFTER 3-0 SEJR

Efter en lang, hård og udfordrende sæson med utallige skader, corona afbud og uhledige omstændigheder rykker Sunshine for tredje gang i træk op og vil derfor spille serie 1 efter sommerferien efter en sikker 3-0 sejr over CIK.

Det var et tændt FC Sunshine mandskab der kom ud til kampen mod CIK tidligt lørdag morgen og på trods af tidspunktet var et talstærkt sunshine entourage mødt op på sidelinjen for at heppe drengene til sejr. På en svær bane i Kløvermarken, tog Sunshine drengene kontrol fra start med højt pres og flere kompetente afslutninger inden for de første 10 minutter. Hurtige Mikkel Rathsach der havde fundet plads i dagens start 11’er var tæt på allerede efter få minutter. Efter omkring 10 minutter kom bolden i mål for første gang da Rune efter en god offensiv aktion kunne lobbe bolden over CIK keeperen, men dommeren valgte at dømme farligt spil – en tvivlsom kendelse som fik Sunshine fansene op ad stolene.

Efter cirka 20 minutter med fortsat Sunshine kontrol, var Rathsach igen på pletten efter en flot dybdeaflevering fra Frederik Frankman og dermed stor jubel både på og ude for banen.

Der var flere lækre detaljer i kampens hede og en velspillende Rune Lizardo stod for underholdningen fra de meget tilfredse tilskuere. Kort før pausen bliver en bold spillet dybt mod kanten til Lizardo, der på spektakulær vis griber bolden i luften mellem knæene hvorefter han frækt spiller bolden på tværs af banen til en relativ fri Frankman der står placeret i favoritpositionen et godt stykke ude for feltet. Med en skudfinte på første berøring med højrebenet ligger Frankman bolden forbi en forgæves løbende CIK midtbane og hakker med et kanonhårdt skud bolden i kassen bag en chanceløs keeper til 2-0. Stor jubel fra hele Sunshine mandskabet holder til pausen og kampen føles i sikre hænder hos de lyserøde.

Anden halvleg var langsommere og med mere bagspil fra Storegaard og Middrup i midterforsvaret med kettelsen på bolden i store dele af kampen som defensiv midtbane. Boldbesiddelsen lå hos hjemmeholdet det meste af kampen og med eksplosive angreb var 3-0 føringen lige rundt om hjørnet. Halvvejs i anden halvleg slipper Oscar Merling fri i en en-mod-en med CIK keepere, der får hånd på Merlings ben og begår straffespark mod Sunshine. Merling Jr. tog ansvar selv og udplaceret sikkert målmanden til 3-0 hvor kampen blev lukket.

Slutfløjtet kom efter 92 minutters spil og med sejren over CIK kunne Sunshine sikre sig tredjepladsen i Serie 2 og dermed efter en yderst lang sæson rykke op for tredje år i streg i en historisk rejse fra serie 5 til serie 1 på de små tre år.

Sejren blev naturligvis fejret med rosé og champagne, samt en flot 4-0 sejr af det danske landshold i EM kampen mod Wales.

Start 11’er:

Keeper: Jens Bergendorff

Forsvar: Marco Carloni, Niklas Middrup, Silas Storgaard, Oliver Gude

Midtbane: Rune Lizardo, Mikkel Ketelsen, Frederik Frankman

Angreb: Mikkel Rathsach, Oscar Merling, Oliver Rosengaard

Bænk: Mads Pfeiffer, Roman Mgojan, Nicolaj Borregaard

Sunshine har en enkelt opgave til gode da de tirsdag skal forsøge at kvalificere sig til den officielle Sydbank Pokalturnering mod Danmarksserieholdet fra B1908

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest