Interview Med Anføren

af Jonas Nybro

I en ny serie vil der løbende være fokus på forskellige skikkelser hos FC Sunshine. I denne uge vil Anfører Nicolai “Bajs” Borregaard fortælle om hans rolle som anfører for FC Sunshine, samt hans ambitioner og visioner for 2021.

JN: Hvem sidder vi med idag?
NB: Jamen det er Nicolai Borregaard, Kaptajn for FC sunshine. Skal I have den dybe introduktion?


JN: Ja tak. jo dybere introduktionen er jo bedre.
NB: haha, jamen hvem er jeg? jeg er 26 år, fylder snart 27. Jeg er fra en lille midtjysk by. flyttede til København i 2014, og blev kandidat i 2017. arbejder nu i Nordea, med Anti Money Laundry.


JN: Nå lad lad os snakke sport, hvad er dit bedste minde fra din tid i FC Sunshine?
NB: godt spørgsmål, men det er faktisk ikke så svært at svare på for mig. Det må være pokalkampen i 3 kval runde, jeg kan sku ikke huske hvem vi spiller imod. Men vi er i forlænget spilletid og den står 3-3 efter vi kom bagud i første halvleg med 3-0 – en fuldstændig vanvittig kamp. vi får frispark i venstre side i 117 min, og Phil (Philip Charnouby) skal sparke den med venstrebenet. Det går ikke værre end at bolden ryger ind til mig, som kommer højest i feltet og header den ind til 4-3. Efter kampen snakker jeg med en ven, som spørger hvorfor det var en venstrebenet der skulle sparke. Men det gik jo meget godt må man sige.


JN: Lad os køre lidt videre med spillet på banen. Hvad har Sunshine’s sportslige styrker været indtil nu?
NB: vi har en masse individuelle rigtigt dygtige spillere, som har spillet 2. div., 1. div og i toppen af college i USA. Vi har flere internationale spillere. Det er sku et meget godt mix, af individualister. Nu når vi engang kommer til at træne igen er jeg sikker på at vi også bliver et bedre kollektiv som hold. Men styrken ligger i at spillerne har prøvet at spille på højere niveau
og har en god fodboldforståelse.

JN: Hvem bliver sæsonens profil?
NB: Det er et godt spørgsmål. Hvis Oliver Rosengaard kan holde sin målstime, så kan han godt blive det. Ellers har jeg en fidus til i den nye Marc Storm, som kom ind og skulle agere offensiv spiller. Men grundet skader på holdet røg ned på en højreback hvor han to kampe i streg blev kåret til kampens spiller – fuldstændigt sindsygt.


JN: Jeg bliver nødt til at spørge; hvad er det hårdeste på holdet, som anfører?

NB: det er at holde styr på dem alle sammen. Da vi startede tilbage i 2018 var det meget internt, hvem der kunne lave flest mål og tuneller i en kamp. Selvom det er blevet hårdere modstandere idag, tror jeg at det hårdeste er, at holde styr på individualisterne når de lige tænker: “hov jeg mangler lige
at score nogle mål”.


JN: Nu skal vi lidt over i de dybere spørgsmål. for hvad er FC Sunshine for dig?
NB: Hvad er sunshine? for mig er sunshine et fælleskab, som har forsøgt at gå den ekstra mil for serie bold. for at gøre hver kamp til et event, og skabe et ekstra hype om seriekampe. Et fællesskab og et community af mennesker, som også går langt for hinanden ude for fodboldbanen. Det er svært at sætte præcise ord på. Tidligere, hvem har så gidet at se serie 5 bold? Til vores kampe er der musik og fest. God stemning. Det er ikke bare sådan en Sunday League kamp og ofte er alle tilskuere også inviteret til tredje halvleg endda også modstanderholdet.

Jeg kan huske at en af de første kampe min kæreste var med ude at se. Der havde mine forældre bedt hende om at opdatere, når der blev scoret. Efter kampen skriver min mor til MIG: “Så Sophie overhovedet kampen?” for hun havde skrevet indtil det stod 6-2, men havde lige glippet at fortælle om 4-5 mål, som hun havde overset fordi hun var blevet grebet af stemningen.
Så et eller sted er Sunshine et fedt fælleskab, ikke bare omhandler seriebold men også støtter op omkring velgørenhed
. Heriblandt Støt Brysterne, hvor jeg tror på at vi godt kan være den forening i landet der støtter med mest.


JN: Hvordan ser du Sunshines fremtid:
NB: Hvis vi skal kigge på det fodboldmæssige: nu ved jeg godt at Frederik Frankman godt kan lide at snakke Superliga fodbold inden for nogle år. Men jeg tror sagtens at vi kunne komme op og spille Danmarksserie, med det hold vi har nu. Hvis vi lige får lidt mere træning i benene. Det kunne være fedt at blande sig med lidt bedre hold.


JN: Hvad er grunden til at du valgte at spille for FC Sunshine.
NB: Jeg havde lidt holdt en pause med fodbolden da jeg startede på studiet og var kommet fra 1.division i Skive. Jeg husker at jeg blev introduceret for en meget energisk og karismatisk FC Sunshine formand til en fest, som virkeligt kunne snakke for sig og fortælle hvor fedt FC Sunshine ville blive. Efter det var det også svært at sige nej til – og han endte jo med at have ret.


JN: Hvor skal FC Sunshine styrke sig henne rent sportsligt?
NB: Vi har ikke den bredeste trup, halvdelen af os har næsten løbet rundt med småskader. jeg har også døjet med en småskade, hvilket betød at vi ikke fik den bedste start på 20/21 sæsonen, da vi sjældent kunne stille med de samme 11 på banen. Det må også være svært for vores træner Martin, at man, midt i sæsonen, skal ud og finde nye spillere, og hvem kan så spille på forskellige positioner. Så med en bredere trup vil vi klart stå stærkere. For med de spillere vi har har vi talentet til at vinde resten af kampene i år.

JN: hurtigt spørgsmål, hvor slutter vi i år?
NB: Jeg tror ikke at det førende hold kommer til at smide nok point. Men jeg mener at de bedste 2’ere skal spille playoff kamp om at rykke op. her mener jeg klart at vi kan blande os, og rykke op.


JN: Hvad glæder du dig allermest til Post Corona?
NB: Jeg glæder mig allermest til at vi alle kan samles på H9 (Halmtorvet 9), og få vores fælleskab tilbage for alvor. Så glæder mig mig også til at komme ud og træne og spille med de andre igen.


JN: Det var det, godt arbejde, Bajs – og tillykke med fødselsdagen imorgen!.
NB: Det var jo ikke så slemt, fortsat go’ weekend – mange tak!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest