Interview med den nye Sportschef

Af Jonas Nybro

I en ny serie vil der løbende være fokus på forskellige skikkelser hos FC Sunshine. I denne uge vil den nyudnævnte Sportschef Frederik Frankman fortælle om hans nye rolle hos FC Sunshine, samt se tilbage på nogle af de bedste Sunshine minder siden 2018 og kigge fremad mod 2021.

Sportschef og medstifter af FC Sunshine, Frederik Frankman

JN: Hvem sidder vi med idag?
FF: Jeg kan jo godt lide at kalde mig founder af FC Sunshine, men må jo nok erkende at jeg er Co-founder, da vi jo var en masse drenge der var med til at starte det tilbage i 2018. og så er jeg nyindsat sportschef og tidligere bestyrelsesformand i FC Sunshine.

JN: Lad os starte blødt og positivt ud. hvad er dit bedste sportslige FC sunshine minde?
FF: Der er rigtigt mange. jeg kan ikke undgå at tænke på vores første kamp, hvor jeg mener vi vinder 11-1, og Sebastian Merling scorer til 1-0 på et helt fantastisk saksespark efter 10 minutter, hvor der var mere end 150 tilskuere til den første kamp nogensinde med holdet i serie 5. Det var poetisk og et rigtig godt billede på hvad det er vi prøvede at stable på benene. Udover det, vores pokalkamp mod BK FREM, hvor over 600 mennesker så os spille live. Hele vores pokalrejse i 2019 var også noget helt specielt med mange sejre i overtiden og forlænget spilletid med nogle ret så fantastiske fodboldpræstationer af et helt nyt hold. Det er nok min top 3, selvom der er så mange vilde minder.

JN: Du er nu afgået som formand, hvad er du mest stolt af i din tid som formand?
FF: Altså personligt er jeg da generelt stolt af hele organisationen og alt det vi har formået at bidrage med siden sommeren 2018, men som klub og på vejne af alle vores medlemmer, spillere, stab, følgere og frivillige, er der mange ting jeg er stolt af. Der er ikke nogen der har kunne klare noget af det vi har præsteret på egen hånd. Jeg er super stolt af, at vi på under 2.5 år har formået at skabe et brand, som folk fra hele landet kender til og går ind og køber merchandise fra. Vi har ikke kunne klare det bedre sportsligt, vi har jo ikke kunne rykke hurtigere op end vi har gjort indtil nu. Vi har samlet et hold som består af så mange sindssygt fede mennesker, der både er super cool uden for banen, men samtidig virkelig dygtige fodboldspillere som man godt kan tilade sige at sige at man er lidt beæret over at spille med hver uge. Så overordnet set, er det holdet vi har samlet og det projekt vi har sat til verden i 2018 som jeg er stolt af, samt det vi havde sat som målsætning nu også faktisk sker. Dette har så ført til, at nogle af de måske urealistiske mål jeg/vi havde i 2018, nu lige pludselig kan blive realistiske.


JN: Vi har jo nu fået en ny formand i Frederik Kjærgaard. Hvad håber du på at der kommer til at ske ved dette skifte?
FF: Jeg tror at det betyder at Sunshine går ind i en ny æra, på den allermest positive måde. Man kan sige at mig som formand og person generelt, nok er meget spontan og kan lide at være handlekraftig uden så meget forberedelse, hvilket har været nødvendigt helt i starten. Tingene er gået hurtigt og nogle gange lidt for hurtigt og det vi har manglet i høj grad har været struktur og noget organisation, samt lidt mere gennemtænkte og langsigtede planer. Det tror jeg at Frederik Kjærgaard meget mere er manden til stå i spidsen for, og vil komme til at skabe fantastiske resultater med.


JN: Du er jo gået ind i rollen som sportschef, og siden sporten måske ikke er i førersædet nu, pga situationen i verden. Så er det begrænset hvad vi har kunne se. Men hvad er dine planer som sportschef?
FF: Mit job er, til dagligt, en rolle som sportskonsulent og scout, hvilket vil betyde at jeg i denne rolle vil kunne operere mere inden for mit eget fag og ekspertområde. Dette håber og tror jeg vil gavne os. Vi vil forhåbentlig se nogle store profiler kunne komme til FC Sunshine i fremtiden. Der kommer lidt mere struktur på den sportslige del. Og der vil så komme lidt lettere vej til vores målsætninger rent sportsligt. Som organisationen vokser, er der behov for at alle i den sørger for at bidrage med det de er bedst til, og det føler jeg helt sikkert vi får mere af med den nye struktur med ny bestyrelsesformand, sportschef osv.

JN: Hvad er FC Sunshine for dig?
FF: Sunshine er det jeg føler jeg selv har manglet, før at sunshine blev til. Det var først og fremmest et fodboldhold, bestående af en masse gode drenge, som man kunne have en god tredje halvleg med og samtidig have det her lidt specielle netværk med, som man ofte kun kan få ved være en del af et sportshold. Man kæmper sammen, man har op og nedture sammen, hvilket ryster en gruppe sammen og skaber nogle tætte bånd på en speciel og unik måde. Det der er specielt ved sunshine, som jeg selv oplevede det fra min fodboldtid i USA, er at man er gode til at bringe nogle vigtige ting ude fra banen ud i livet, som hold. Vi vil gerne involvere os i lokalsamfundet i højere grad end hvad normale fodboldhold gør. Nu skal jeg ikke blive alt for filosofisk, men det at skabe nogle relationer og et samfund hvor folk har det godt, for at optimere livskvaliteten for alle involveret, tror jeg i sidste ende er det, det livet handler om. At vi så har forsøgt at gøre noget så abstrakt som at sprede sommerstemning 365 dage om året, synes jeg er mega fedt og det er jo det FC Sunshine er for mig og en masse andre. Man er et del af et unikt fællesskab med en simpel mission og med fantastiske mennesker.


JN: Hvad er dit bedste sunshine minde uden for banen?
FF: vi får jo afholdt et modeshow på en natklub i København, efter vi har eksisteret i under et halvt år. Det var meget specielt. Det var noget der skabte en masse omtale, og det var noget der gjorde, for første gang, at alle i klubben indså at vi kunne udrette nogle specielle og store ting sammen, på en meget innovativ og sjov måde. Jeg håber at vi kan stable et lignende, men måske endnu større event på benene i løbet af 2021 hvis vi får lov. Udover dette har vi haft et par vilde Distortions i København, et par succesfulde deltagesler ved diverse begivenheder og et par meget betydningsfulde velgørenhedsarrangementer, som er svært ikke at se tilbage på som nogle af de bedste minder.


JN: Hvor ser du sunshine om 5 år?
FF: Jeg kan jo godt lide at være ambitiøs, så om 5 år ser jeg FC Sunhsine som et anerkendt nationalt og måske endda internationalt brand. Hvor vi er en fodboldklub med en markant større kapital end vi har nu, der er selvdrevet igennem nogle af de forretninger vi prøver at skabe. Rent sportsligt tror jeg at om 5 år, der spiller vi divisionsbold og kontraktfodbold og er etableret som en større fodboldklub.


JN: Sidste spørgsmål, hvad glæder du dig mest til efter covid 19?
FF: Jeg glæder mig til vejret bliver lidt varmere så vi kan starte pre-season. Jeg savner sindsygt meget at se og bare være omkring gutterne. Jeg ser frem til at vi kan indfri de forventninger vi har sat til os selv og hinanden i klubben, og at mange af de planer vi har sat i værks, som corona i høj grad har sat en stopper for, kan blive en realitet. Jeg ser rigtigt meget frem til at vi kan fortsætte den udvikling, som corona var med til at sætte en stopper for.

JN: Tak for snakken Frank.
FF: Selvtak!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest