Interview med den nye Sunshine Formand

af Jonas nybro

I en ny serie vil der løbende være fokus på forskellige skikkelser hos FC Sunshine. I denne uge vil den nyindsatte formand Frederik Kjærgaard fortælle om sine drømme, ambitioner og hvordan han ser FC Sunshine anno 2021.

Frederik Kjærgaard – nyvalgt bestyrelsesformand hos FC Sunshine

JN: lad os starte ud med en kort præsentation. Hvem sidder vi med idag?
FK: Vi sidder med Frederik Kjærgaard nyindsat formand i FC Sunshine.


JN: Jamen så lad os gå igang. Hvad er FC Sunshine for dig?
FK: FC Sunshine for mig er meget mere end bare fodbold. det er en Community som gør op med nogle normer inden for et felt som har eksisteret i mere end 100 år, men måske ikke har samlet sig om en god idé, eller lad os kalde det en positiv følelse altid. FC Sunshine kan meget nemt koges ned til det her: Sunshine 365 dage om året. Et eksempel kan være at 80 procent af dem der sidder og ser kampene ikke engang aner hvad der sker, men de sidder og hygger sig og har det fedt. Det er FC Sunshine for mig, et fællesskab som går længere end “bare” fodbolden.


JN: Lad os snakke lidt om dig, og at du er ny bestyrelsesformand. Hvorfor valgte du at stille op?
FK: Det blev jeg tvunget til, ej spøg til side. Det gjorde jeg fordi jeg nu har været med i FC Sunshine fra day 1. Men har følt at på det sidste var vi også blevet for kompliceret i vores måde at gribe tingene an på. Det er blevet meget nu skal vi være en Superliga klub, men måske lige finde ud af hvordan vi kommer derop. Det er lidt som om at vi gerne vil op på næste etage, men vi ikke har bygget trappen endnu. Jeg jeg har længe syntes at det kunne
være interessant at bygge de trin der skal til. tage det et skridt ad gangen, og fokusere på det som er vigtigst nemlig fodboldspillerne. Som er det som avler vores community, det er det som forstærker vores salg af merchandise og skaber vores velgørende profil.


JN: Kan vi så også forvente at det er sporten som bliver dit hovedfokus i din første tid som bestyrelsesformand?
FK: Det bliver helt klart sporten som er i fokus i min tid som bestyrelsesformand. Fodboldholdet har gode ressourcer og fokus fra alle, hvilket også vil skabe lyserøde ringe i vandet, som vil kunne se sig i vores andre grene. Ved at fokus igen kommer tilbage på holdet og fodbolden, vil det skabe positive resultater, som så vil betyde at der kommer flere
til kampene, hvilket vil skabe succes andre steder. Vi kommer til at sælge mere, og få flere virksomheder til at se os som en interessant case.


JN: Hvad er din personlige drøm med FC Sunshine?
FK: mine drømme for FC sunshine er at skabe en community, som ikke nødvendigvis er den mest flamboyante fodboldklub. Men hvor ærlighed og gennemsigtighed i det vi laver. At folk kan afspejle sig i visionen omkring sunshine. og at vi rammer bredt, og selvfølgelig skal vi vinde, og det kunne være super fedt at spille imod Superligahold en dag. Men samtidig vil
det også være fedt hvis vi kunne sørge for at de andre grene er med, og skabe en “Mini Sporten & Entertainment”


JN: Lad os snakke om det sportslige. lad os starte stille og roligt ud, hvor ser
du FC Sunshine slutte denne sæson.
FK: Realistisk set, tror jeg vi slutter på en sikker 2. plads. jeg ser os faktisk rykke op i år. Med et øget fokus på sporten er jeg sikker på at oprykning. Samtidig er jeg også sikker på at vores næstformand Silas Storgaard inviterer hele holdet på Saunagus når dette sker.


JN: Men lad os køre videre i samme boldgade. Det er første sæson hvor FC sunshine ikke bare cruiser igennem ligaen. Så hvad mener du at der skal arbejdes med når sæsonen slutter, så vi igen kan blive det dominerende hold, vi var i sidste sæson?
FK: Jeg tror vi skal være lidt mere jordnære om hvad vi kan og hvad vi ikke kan. Vi skal samtidig heller ikke undervurdere vores modstandere mere. Vi skal gå til hver kamp med et klart mål om at vinde, vores moral skal være stærk. Jeg tror ikke vi stoppede med at vinde stort, var fordi vi spiller imod bedre hold, men fordi vi har mistet lidt af kampgejsten. Der var
engang hvor vi fejrede sejren inden kampen startede, Og det skal vi gerne tilbage at gøre, efter min mening.


JN: Nu hvor vi er inde på det sportslige, hvad ser du som din egen største sportslige succes i den lyserøde trøje?
FK: Jamen jeg nægter at tro på at der er nogen der kommer til at slå min scorings ratio for en sæson. jeg har 5 min på banen og 1 mål. dvs. jeg scorer faktisk 1.2 mål pr. minut. Men det er også rigtig fint. Men jeg kommer ikke til at spille på A-holdet igen, da jeg ser på en skadespause på nok 2 år. Men når jeg kommer tilbage, vil jeg se på at samle nogle af de gamle spiller og prøve at skabe et B-hold. for at holde fast på vores Community.


JN: Nu hvor vi snakker om community, så kan vi heller ikke komme uden om velgørenhed. Noget som jeg ved at du altid har været meget stor fortaler for. hvad er ambitionerne for 2021, efter at en lockdown gjorde at Lyserød lørdag desværre ikke kunne blive til noget i 2020?
FK: I min optik er Lyserød Lørdag et stålfast koncept som vi har en opskrift på. Vi har ikke tænkt os at gøre den mere kompleks end den allerede er. selvfølgelig skal der finjusteres. Dem har vi allerede fundet frem til, i takt med at vi allerede havde arrangeret Lyserød Lørdag i 2020. Vi var også ret sikre på at vi i 2020 havde været den mest indsamlende begivenhed for Lyserød Lørdag. Men det må vi så gøre i 2021. Dernæst er det min personlige holdning, at vi skal være mere involveret i klimaet. I 2019
prvede vi at starte et samarbejde op, om at at plante træer, pr mål der blev scoret. Det blev dengang ikke eksekveret godt nok, og jeg mener at vi skal kigge meget nærmere på.


JN: Du svarede allerede på mit næste spørgsmål som var om vi kunne se FC Sunshine bevæge sig ud på andre velgørende tiltag. så vi kan bare gå til sidste spørgsmål.
Hvad glæder du dig mest til i 2021 set med FC Sunshine briller:
FK: Jeg glæder mig helt klart til at vi skal spille første kamp i Pokalturneringen, ikke i kvalen, men i pokalturneringen. Vi gjorde det i serie 4, så hvorfor skulle vi ikke også gøre det i serie 2?


JN: Frederik tak for snakken, som altid en fornøjelse at snakke med dig.
FK: Selv tak, og god weekend.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest